torstai 9. syyskuuta 2010

Vihreää hilloa - tomaateista

Tämä päivä onkin suurimmaksi osaksi mennyt hillon keittelyssä. Etsiskelin ensin netistä ohjeita sille miten vihreitä tomaatteja voisi käyttää - tomaatteja kun täällä nyt piisaa.

Päädyin sitten kokeilemaan hillo-ohjetta, vähän mukaeltuna tosin. Lopputulos oli niin hyvää, että olen jo kaksi uutta satsia keitellyt samantien.

 
Tämä hillo tehdään omenoista, sitruunoista ja vihreistä tomaateista. Suosittelen!


Vihreä tomaattihillo

500 gr vihreitä tomaatteja
300 gr omenoita
1 sitruunan mehu
maustemitallinen inkivääriä
500 gr sokeria

Tomaatit kuutioidaan ja niistä poistetaan kanta. Omenat kuoritaan ja kuutioidaan. Omenat, tomaatit ja inkivääri laitetaan kattilaan, lisätään vähän vettä, itse laitoin noin puoli desiä. Keitellään hiljalleen, loppu tarvittava neste muodostu tomaateista ja omenoista kunhan alkavat kiehua. Keitetään omenoita ja tomaatteja kunnes ne ovat pehmeitä. Lisätään sokeri ja keitetään kokoon. Jos haluaa kiinteää hilloa, voi lisätä hillosokeria tai jotain pektiininä sisältävää ainesta. Sitten vaan purkitellaan, jäähdytetään ja eikun syömään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti